LYTTLETON STREET

EAST LAUNCESTON, TAS

PROJECT DETAILS

Lyttleton St House is built on an internal lot that was previously a tennis court, which provided challenges for access, as well as minimising disruptions to the many neighbouring properties.

 

The client brief was for a contemporary  yet restrained design that maximised the space available on the block for the young family. The 4-bedroom home was designed and positioned on the internal block to maximise privacy, as well as natural light.

 

The bagged brick external finish echoes the heritage buildings in the area, whilst the rectilinear form provides the contemporary design aesthetic. Black alucobond fascia cladding presents a contrast to the while painted brickwork, whilst Tas oak timber ceiling and wall linings provide a warmth against the polished exposed aggregate concrete floor and muted internal colour scheme.

The house incorporates passive solar design principles, as well as extensive insulation and a large solar power system to offset all energy usage of the home.

The clients aspired to a very high standard of finish which was able to be achieved to the clients' satisfaction.

  • Instagram

Challenging, influencing + leading in

SUSTAINABILITY

© CBM Sustainable Design All rights reserved | Site by The Right Id